Telefon: +40-723-396-075 | Email: office@realwoodfloor.roCONTACT

Noutati

Raschetare parchet

Posted in: parchet lemn masiv

Nu se intervine asupra lemnului decat daca este necesar. Daca stratul de lac de la suprafata s-a subtiat, prezinta crapaturi sau este zgâriat, prin aceste zone afectate, parchetul poate absorbi umezeala din atmosfera si se poate umfla.  În zonele cu trafic intens, parchetul începe sa prezinte semne de uzura dupa 6-8 ani. Daca lacul este înca într-o stare acceptabila, raschetarea parchetului se poate limita la o slefuire usoara a întregii suprafete, pentru a îndeparta patina superficiala, operatie urmata de reimprospatarea stratului de lac.

Daca deteriorarea este mai mare parchetul trebuie consolidat si apoi se trece la indepartarea stratului vechi de lac prin raschetare parchet. Acest lucru se face cu ajutorul unei masini de raschetat, utilizându-se hârtie cu granulatie mare (24 sau 36). Se trece la o slefuire mai fina a parchetului cu hârtie abraziva cu granulatie 50-60. Pentru spatiile înguste (colturi, calorifere etc.) se foloseste o masina de dimensiuni reduse, numita masina pentru margini.

Raschetarea parchetului este o operatiune care vizeaza parchetul din lemn masiv sau stratificat. Prin aceasta operatiune de se indeparteaza un strat uzat, zgariat sau degradat. Dupa operatiunea de raschetare urmeaza chituirea parchetului. Aceasta operatiune este necesara pentru a masca aspectul inestetic al rosturilor dintre elementele parchetului. Apoi parchetul este lacuit. Lacurile folosite pot avea diferite proprietati lucioase: lucios, semi-mat sau mat. Cel mai apreciat este lacul semi-mat, fiind uneori numit si satin sau matase.

Pentru parchetul masiv se recomanda ca dupa slefuire sa fie lacuit cat mai repede, astfel încat umiditate în exces din atmosfera sa nu fie absorbita de acesta. Se aplica primul strat de lac si se asteapta întarirea acestuia minimum 12 ore. Se slefuieste, se aspira si se curata, dupa care se aplica un nou strat de lac. Fiecare esenta de lemn cere un anumit tip de finisaj.

Parchetul poate suporta în timp multe operatii de acest gen, fara a-si pierde din calitati.

Pentru operatia de raschetare si lacuire este recomandat sa se apeleze la specialisti, care vor realiza o lucrare de calitate, cu aparate profesionale si performante.