Telefon: +40-723-396-075 | Email: office@realwoodfloor.roCONTACT

Noutati

Intretinerea parchetului de lemn masiv vara

Posted in: Parchet
Intretinerea parchetului de lemn masiv vara

Intretinerea parchetului de lemn masiv consta in 2 mari parti: mentinerea umiditatii in limitele necesare si curarea zilnica si periodica a suprafetei parchetului de lemn masiv. Lemnul masiv are o rezistenta mare in timp, putand fi periodic reconditionat prin raschetare si slefuire.

Umiditatea

Lemnul sufera dilatare la umezeala si contractie la uscare. De aceea, pe perioada verii, cand folosim aerul conditionat, este bine sa folosim un umidificator pentru aerul uscat de vara. Utilizati umidometrul de camera pentru a supraveghea umiditatea camerei, care trebuie sa fie cuprinsa intre 40% si 55% pentru a fi mentinuta umiditatea specifica a lemnului.

Curtatarea

Parchetul de lemn masiv se matura sau se aspira si apoi se sterge cu o carpa moale, cu proprietati antistatice.

Parchetul de lemn masiv nu se spala cu mopul imbibat de apa. Apa este cel mai mare dusman al lemnului, indiferent de substantele cu care acesta este tratat. Daca vreti totusi sa folositi mopul, aveti grija ca sa fie doar umed, stors foarte bine.

La spalarea parchetului se foloseste de regula o solutie speciala sau atunci cand nu avem, putina apa calda cu putin sapun lichid. Nu ceara, pentru ca pateaza si nu spray pentru ca transforma parchetul intr-un patinoar alunecos. Este interzis sa  folosim detergenti agresivi pe baza de amoniac, silicon sau solutii de curatare abrazive.

Pe langa intretinerea zilnica, parchetul masiv mai necesita o ingrijire speciala periodica. Operatia se poate face la fiecare 6 luni.

In functie de traficul existent parchetul de lemn masiv se mai poate trata cu o solutie de tip polish, cu luciu propriu, care are rolul de a forma o pelicula de protectie peste lac.

Aplicarea produsului poate fi facuta chiar de catre noi sau de o firma specializata in servicii de curatenie.